19:00

Nödinge SK Motionslag

Referat: Älvängen OldBoys - Nödinge SK Motionslag

Medan vi var chanslös i de två tidigare matcher mot Älvängen OldBoys, så såg vi denna gång ett mycket förbättrade uppträdandet.

Som förväntad var matchen en tuff fajt, för Älvängen är känt för deras bra kombinationer, starka kanter och snabba anfallare, så det var förväntad att det blir en del försvarsarbete. Det tillkom det ovana 9 mot 9, samt en lång 3x25min speltid. Första tredjedelen började som förväntad med mycket press från Älvängensidan, men vi såg tidigt att vårt försvar var i bra form idag och för det mesta höll vi bollen bort från vårt straffområde och störde deras spel tidigt i mitten med stor insats. Alla var klarvakna från början så att vi kunde undvika ett tidigt insläppt mål. Ändå belönades Älvängens hög tryck innan pausen med en målnickare till 1:0, där det var lite otur på vår sida också. Hittils var matchen inte bara ensidig, men vi hade också våra chanser även om det var mycket kick'n'rush och de offensiva möjligheter utnyttjades inte.

Vi tog med oss från första pausen att vi ville våga lite mer gällande vår egen anfall. Och det funkade utmärkt. Vi började närma oss Älvängens mål med sevärda kombinationer och det var inte långt inne i andra tredjedelen där Jamal avslutade en sådan fin kombination med en riktig bra skott: 1:1. Matchen var nu i full fart och det blev jämnare. Vår försvar blev stabil medan vi kunde öka trycket i mittfältet. Laget samlades i andra pausen (efter drygt 50 minuter) och insåg att alla spelade riktigt bra den kvällen och att vi borde utnyttja på större sätt friheterna som Älvängen gav oss i mitten och att allt var möjligt idag.

Tillbaka på planen var alla hur taggad som helst och vi gjorde som vi sa och tog den plats som Älvängen gav oss (de stod ganska offensivt) för att kombinera genom mitten och då var det Jonas som avslutade med ett underbart skott och gjorde mål till 2:1. Initiativet var nu på vår sida och strax efter det så lyckades Gabriel med en målnick så att det stod 3:1 efter drygt 60 minuter. Det luktade jätteskräll den där lördagskväll på Älvevi. Tyvärr hade fotbollsguden något annat i tanke. Ingen vet så riktigt vad som hände. Slappnade vi av? Var vi för överraskad över vår egen ledning? Ville vi för mycket? Var vi utmattade? Vi kommer förmodligen inte får ett bra svar, men faktum var att allt upphörde i de sista 15 minuter, som gjorde oss stark förut. Försvaret bröt helt ihop, inget tryck i mitten, inga kombinationer, oprecisa halvhjärtiga skott på mål. Älvängen gjorde 4 mål inom 10 minuter och så är det självklart att besvikelsen var hur stor som helst.

Men låt oss ta med det positiva: I 60 minuter har vi leverat en bra kamp samt ledning mot ett lag som vi brukade vara glada över att antalet insläppta mål är ensiffrig. Många av oss överpresterade den kvällen och vi funkade bra som team och kunde verkställa det som vi diskuterade i pauserna. Nästa matchen kommer och då går vi hela vägen!

Mål: Mohamad Jamal Alobeid (1), Jonas André (1), Gabriel Eriksson (1)